WOW…vilket coolt möte!

Jag dedicerar min dag
3 mars, 2018
Är vi nöjda med lönen?
4 maj, 2018

Får börja detta inlägg med ett stort tack till alla som deltog. Vi var en stark skara som samlats till årsmötet i Yrkesföreningen. Det enda som egentligen inte räckte till var tiden. Tänk om varje timme hade varit 2 timmar.

Våra gäster Anna Nergårdh från utredningen ”God och nära vård”, Harriet Wallberg utredare av reglering av undersköterskans utbildning och sekreterare Petra Zetterberg Ferngren deltog.

 

 

De berättade om sina regeringsuppdrag och gav alla chansen att ställa frågor. Jag vill rikta ett mycket stort Tack för all information, att ni tog er tid att besvara frågor och att ni lyssnade.
Med på mötet var även Anna-Maria Carnhede journalist från ETC. Kändes mycket bra att ha dig med hoppas det gav bra uppslag för artikel.

Vi hade mycket på agendan och även val av styrelse och av både Ordförande och Viceordförande.
Nya namn och nya friska tag behövs när tröttheten visar sig i både styrelsen och för oss ordföranden. Till vår styrelse önskar vi våra nykomlingar Roza Nordh och nygamla Olle Appelgren varmt välkomna.

Det var även enhälligt att Yvonne, jag, Cristina och Eva sitter kvar. Stöttepersoner kommer att finnas för oss och vi välkomnar Marianne Bromberg, Ann Karlsson, Ken Swedenborg det är gott att kunna kalla in er när vi behöver fler ögon och fler reflektioner.

Vi står inför mycket nu som ska utföras. Regleringen och utveckling av utbildning till undersköterska, vi ser detta ur ett helhetsperspektiv  som ska kunna leda till en värdefull legitimation.

Jag, Marinne Ordförande deltar och Yvonne Ericsson Viceordförande går in om jag är förhindrad. Yvonne kommer även att ha huvudansvaret vad gäller ett projekt på socialstyrelsen med syfte att öka jämlikheten i vården, till sin medparter i detta har hon Olle Appelgren. Vidare kommer jag att delta i ett Vårdpolitiskt nätverk som startats av Alltinget som är en redaktion på regeringskansliet. Det här är lite av vad som sker i den närmaste framtiden.

Naturligtvis samlades vi några stycken efter mötet och intog ett glas vitaminchock 🙂

Är du som undersköterska fortfarande inte medlem i
Sveriges Undersköterskors & Specialistundersköterskors Yrkesförening, SUSF
Är det hög tid att ansöka om medlemskap.
Det gör du här ”Ansök om medlemskap”

 

Vid Pennan
Marianne Stathin Ordförande

Vi tar även emot bidrag som kan stödja oss i vårt arbete till en sann, demokratisk, dynamisk jämställd vård och omsorg, där undersköterskor ska ha rätt till utveckling i sin egen profession. Vi vill att undersköterskor ska få en bra framtid, Det är väl något som även du vil!? Du kan Swisha din gåva till nummer 123 162 6878
Tusen Tack

Comments are closed.