Undersköterskans partners är vilka?

Huka er gummor och gubbar
6 juni, 2015
Vikariat
29 juni, 2015

Vi lever bland ruiner där vi begravs under en massa otyg, var är det jävlar anamma ifrån våra arbetsgivare, politiker och facklig organisation. Vården är mycket lik en Grevé ost, smaken sitter inte i hålen utan runt om. Om det är ätligt avgör var och en.

undersköterskaostFör inte så länge sedan gjorde sjuksköterskor ett statement genom att åka över till Norge och arbeta. De vanliga argumenten gällde, bättre lön och arbetsvillkor. Tror knappast de var beredda på vad som väntade många av de som drog dit. Sjuksköterskor i Norge deltar och behöver arbeta precis likadant som undersköterskor. Det vi hör nu är att de mer har skapat ett kärleksförhållande med bemanningsföretagen i Sverige.

De som åker till Norge nu är undersköterskor, motiveringen är, bättre lön och schystare arbetsvillkor. Om vi nu tittar på den gamla Grevé osten så kan vi kanske fråga oss när uppvaknandet i Sverige sker från arbetsgivare, politiker och facklig organisation, För medans våra sjukhus, boenden och andra institutioner töms på de som har utbildat sig till undersköterskor sover makteliten och rubrik efter rubrik talar de om att nu ska in 30 000 undersköterskor i vård och omsorg. Var någonstans finns dessa då flera av oss redan dragit till Norge där vi får uppskattning och en lön som går att leva på!?

Likt Grevé osten finns hål att fylla och trainees är inte lösningen, Egentligen just nu är det ingen brist på undersköterskor utan brist på arbete, det finns i princip inga fasta tjänster att söka, vad sägs om uppskattning och frihet!? Nu kommer säkert några att påtala att det finns fasta tjänster, ja annonserna ser ut så, vid de berömda intervjuerna handlar det om timanställningar för deras argument är att du kanske vill pröva så först och att de brukar göra så innan fast anställning. BULLSHIITT…

Nu är det dags att våra arbetsgivare, politiker och facklig organisation slutar vara så himla bekväma av sig och slutar upp att tramsa, det är allvar nu. Hålen behöver fyllas med lite ödmjukhet, uppskattning och jävlar anamma. För snart är bristen så stor i vård och omsorg att ni själva får sätta på er gummistövlar plasthandskar och en slamsugare för att reda ut skiten ni skapat. Hur ni ska få tillbaka oss undersköterskor till vård och omsorg när dörrarna är stängda?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.