Specialist-och undersköterskans skicklighet

Bollplank, samarbetspartner eller inget
26 maj, 2016
Ring en undersköterska
10 juni, 2016

Undheader11ersköterskan ska ha en bredd i sina kunskaper ha god kännedom om
farmakologi,sjukdomslära, medicinsk omvårdnad och basal omsorg.
Undersköterskan ska dokumentera patientens mående och vad som utförts.

Inlevelseförmåga och medkänsla; Undersköterskan möter människor i olika stadier i livet, sjukdomar, skador vid livets början och livets slut. Människor som behöver undersköterskans närhet och förståelse för vad de ska ta sig igenom .Det kan vara smärtsamt och undersköterskan finns där och följer med hela vägen

Ärlighet; undersköterskan tröstar, stöttar patienter och deras nära kära, undanhåller inte svaret på de frågor som kommer. Undersköterskan ger uppmuntran men ger inte falska förhoppningar

Tålamod; undersköterskans arbete är många gånger stressigt och det ska inte påverka vår omtanke för de som behöver vårt stöd och vår hjälp.

Observera; undersköterskan ska kritiskt granska varje förändring, smärttillstånd och vet när de ska larma annan medicinsk personal.

Organisationsförmåga; undersköterskan kan via sina kunskaper och sina erfarenheter strukturera och prioritera rätt, så patientens behov kommer först. Behövs samordning av andra instanser hjälper undersköterska till med det, effektivt och snabbt.

Empati; Undersköterskan ger känslomässigt och andligt stöd till patienten och dess nära och kära.
Återhämtningsförmåga Undersköterskan är ofta pressad och kan många gånger åka berg och dalbana känslomässigt och behöver hitta sin inre kraft för att kunna fortsätta sitt arbete.

Detaljer; undersköterskan har sinne för detaljer och kan med sin känslighet utföra sitt arbete korrekt. Allt utförs rätt så patienter ska känna sig trygga i omsorgen kring vitala funktioner och medicinska moment, välbefinnande och att respekten för patientens integritet inte störs och att högsta möjliga värdighet finns.

Kommunikationsförmåga; som undersköterska ska du lyssna och kommunicera väl med kolleger, patienter och deras anhöriga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.