Lönen, kan den sammanfattas med 3;e ord

Vi önskar alla ett Gott Nytt År
30 december, 2018
Vilka är kvar att vårda!?
24 februari, 2019

Förbjudet – Hemligt – Prestige?

Min kompis valde ett annat yrke som truckförare, där fanns stora möjligheter till karriär! Det medförde en lönetrappa som gick uppåt och efter några kurser en annan titel som blev personalchef, efter det går det bara uppåt.

Jag har också specialiserat mig, gått kurser vilket gör att jag utvecklat mig i mitt yrke, men var är lönetrappan och mina karriärmöjligheter?
Det jag konstaterar är att så länge det vidhålls att all utveckling för oss undersköterskor ska ske på Yrkeshögskolan – pluss den individuella lönen kommer det inte ha någon effekt på min framtida lönebild eller ge mig någon form av karriär, eller högre position. Det finns inga akademiska poäng på Yrkeshögskolan!

I regeringen efter valsegern höjde politikerna sin lön med 49 procent året efter valsegern 2014. Min chef har ingen utbildning inom hälso- och sjukvård har miljonlön. Är jag avundsjuk och bitter, nej absolut inte. jag är glad att hon kan ge sina barn en fantastisk framtid, åka gratis till arbetet och ha en betald mobiltelefon.

Är jag arg för att hon vill sänka min arbetstid, ge mig ett omöjligt schema, hitta motivering för så kallat hälsochema för mina kolleger på natten eller ge mig belastningsskador på grund av att teknisk utrustning kostar företaget pengar, ibland tror jag hon vill bryta min ryggrad! Men jag är inte arg, absolut inte, jag har kraftiga diskar, du vet de där sakerna som är viktiga för att ryggen inte ska kollapsa. Vill absolut inte klaga eller bli en belastning, tänk om chefen ger mig sparken för att jag pekar på brister!?

Äpplen, päron och bananer. Vi är inte läkare eller sjuksköterska, Vi är undersköterskor som ska leverera tjänster som ger välbefinnande, minska lidande, det är vi som finns och håller den döende i handen när ingen vän eller anhörig finns. Det är vi som ser smärtan, ångesten och förändringen.

Jag är en av de som vågar påstå att vara undersköterska är ett yrke och en profession. ‘
Som undersköterska får du mindre höjning av lönen ju äldre och ju mer du specialiserar dig, det kallas
INDUVIDUELL LÖN!

Har du utbildat dig till undersköterska ska du ha betalt för att utföra dina arbetsuppgifter, får du det? Det är din karriär, ditt val, ditt  liv, ingen annans.  

Vad är du värd?

Comments are closed.