Är du den du vill vara?
12 juni, 2014
Working Poor!?
14 juli, 2014

Äldre vet bäst!!?

Välkommen Hilda till oss I SUSF,
Hos oss kommer du finna all hjälp och stöd du kanske behöver, eller någon att ta en Avec till kaffet med.
Vi har haft nöjet att träffa Hilda som är 97 och ½ år. Hilda har ansökt om medlemskap i föreningen Hon är nu Föreningens Cybermormor. Vi beslöt även att Hilda är vår VIP-Medlem.
Nu vill inte Hilda synas på bild så vi har gjort en teckning av henne. Hilda är orolig att vi alla ska börja med det där nya, som att Maila hennes brevlåda i ytterdörren. Därför har vi även bytt ut hennes namn. Hilda gillar att skoja med oss undersköterskor och är ibland lite fräck.
Hilda gillar oss, sitter och småmyser bekvämt samtidigt som hon nyfiket kikar på oss över glasögonen och ler med hela ansiktet. Hon tycker att vi har dåligt betalt och att vi arbetar för mycket under våra pass. Hilda är helt enkelt bedårande, lite småberusad men vad gör det. Vi pratar lite om livet då och fram till nu. Naturligtvis undrar vi hur det är att ha levt i 97 0ch ½ år
Hilda pratar med mycket bestämd röst och ger oss en större inblick i sitt liv, Hon talar glatt om hur livet kan fortsätta vara bra även om benen inte håller för en Hambo eller Rocken’Roll mer än 30 sekunder i taget.Vi blev enormt nyfikna på Hilda och så småningom kom frågan om hon tar mycket mediciner.

Hilda tar sitt pekfinger och skjuter ner sina glasögon till nästippen, Tittade på oss och sa; – ”Mediciner är jag för gammal för, jag har mitt eget universalrecept och det fungerar, jag tar en öl för matsmältningen. Maten är smaklös och tråkig som kommer i en folielåda , för att inte tappa aptiten tar jag ett glas vitt vin, Det händer ibland några gånger om dagen att mitt blodtryck lågt och efter lite experimenterande kom jag på att rött vin ställer det tillrätta. När så blodtrycket blir högt av att jag tog två glas rött ordnar jag balansen med Scotch Whisky , om jag sedan skulle frysa tar jag en snaps.”
Det svaret hade vi inte väntat oss, så vi på SUSF frågade lite oroligt:- Hur ofta händer det att allt detta inträffar Hilda? ; – Men…mina snälla små vänner, Jag är 97½ år och det här är dagligt förekommande flera gånger om dagen. 
Vi på SUSF är nu allvarligt oroade och frågar om hon dricker ordentligt med vatten!? ”Jag har aldrig vart så sjuk att jag behövt dricka vatten”  Svarar Hilda oss
Nu tittar vi fundersamt och lite undrande på Hilda men…hur har du det med sömnen då? :- ”Jag är så till åren kommen att när klockan är 20:00 sover jag gott hela natten jag behöver inga sömnmediciner för att kunna sova”!! 

Vi kommer att ha anledning att skriva om Hilda fler gånger, för visst är hon en härlig tillgång i Föreningen SUSF!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.