Glassar undersköterskan bara runt!?

Undersköterska och social media
19 mars, 2015
Ska undersköterskor behöva vara fattiga när vi går i pension
1 april, 2015
Undersköterska i arbeteDet är illa i vården idag, skeppet sjunker och sjuksköterskor ses som den enda gruppen som arbetar för människans säkerhet och trygghet. Vi tycker detta är en felaktig inställning.

 

Sedan mitten av 1990-talet har styrkan av undersköterskor minskat med över 25% , det är var fjärde undersköterska, vi har tryckts in i städskrubbar,linneförråd och med toaborsten i högsta hugg skrubbar vi toaletter, golv och placeras längre bort från människor i behov av vård och omsorg,samtidigt ska vi med färre kolleger utföra delegerade medicinska arbetsuppgifter

Utbildningen som gav oss status har idag inte samma innehåll. Undersköterskor är utbildad för den patientnära omvårdnaden, och vi placeras än längre bort från de behövande.”Konsekvensen blir en försämrad kvalitet i sjukvården och omsorg. Den försämrar även vår utveckling av lönebilden..

 Ett råd om det är något värt från oss som BARA är undersköterskor, följer här, skrota ädelreformen och psykiatrireformen som den ser ut nu, slit dessa i stycken. och gör om. Jobba med jämställdhet och sätt igång teamwork. Tvärprofessionella team bör inte vara frivilligt utan nödvändigt tvång.Behovet av kompetenta erfarna undersköterskor bör nu ligga på en c:a siffra 25 000 om 3 år. Förmodligen är det i underkant. Så hur är det tänkt att detta ska fixas?
För att vården ska bli innovativ, kunskapsrik, kärleksfull och ha den bästa framtiden behövs fler – inte färre – kompetenser.
medlem,undersköterska,vård,omsorg,medicin,susf

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.