Bollplank, samarbetspartner eller inget

Undersköterskans 6:e sinne
25 april, 2016
Specialist-och undersköterskans skicklighet
8 juni, 2016

blogg Att organisera sig är nyckeln till framgång, vi kan se tydliga bevis på det bland olika yrkesgrupper, Om vi tittar på oss undersköterskor spretar viljan lika mycket som utbildningen. Det finns ingen gemensam nämnare som lägger grunden till gemenskap över landet. Så har det alltid varit men behöver det fortsätta på det viset?
Vi på SUSF är imponerade kring aktiviteten och engagemanget hos en andra professioner. En av yrkesföreningarna har 70 000 medlemmar som alla deltar från mini till maxnivå. Det de har gemensamt är intresset av att komma vidare, utveckla sitt yrke och höja sin status. Det som än mer drar ögonen till sig är solidariteten de har för varandra, en vilja att stå tillsammans. En diskussionsgrupp har över 37 000 medlemmar och inget inlägg är utan kommentar. De tycker inte lika men kan mötas.

Yrkesföreningen räknas som professionen i deras yrke, de som kan föra kraven vidare och även vara bollplank till medlemmarna och skapar möjligheter där att utveckla sina idéer. Skillnaden kan vara att deras fackliga verksamhet ser yrkesföreningen som en självklar samarbetspartner. Den konstruktiva kritiken som ges från Yrkesföreningen tas på högsta allvar och inte som att motarbeta den fackliga rörelsen.

Det finns mycket att vinna genom att organisera sig i yrkesföreningen, undersköterskans fack är inte yrkesfack, det är INTE heller den fackliga verksamheten vi beskrev ovan, det bör klicka till nu hos alla för hur det än är behöver undersköterskor kliva ur sin bekvämlighetszon och organisera sig, det för att utbildning, kompetenshöjning, utveckling och status ska bli rätt. Där vi kan påverka till en legitimation som räknas. Vi behöver tillsammans se till att undersköterskan återigen tar plats i framtiden.

Kanske det kan bli den förändring som krävs när ny ordförande i kommunal blir vald, där det kommer in nytt tänk, vi på SUSF hoppas det och önskar alla nominerade lycka till. Vad som krävs av er undersköterskor är att ni tar ett riktigt djupt granskande kring de nominerade och röstar fram den personen ni tror kommer att arbeta för er.

Årsmöte den 30/9 gå in och rösta var och skriv in att du kommer HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.