Älskade sopgubbar!

Vi har copyright
8 mars, 2017
Vi deltar INTE
30 augusti, 2017

Våra älskade sopgubbar vad jag avundas er solidaritet och lojalitet mot varandra. Ni har även med ert agerande visat hur Ojämställt vårt land är. Sopsvängen är en mansdominerad bransch och vården en kvinnodominerad bransch.

Hur ska vi få jämställda löner!? För ni har visat mig att jag och mina kolleger främst undersköterskor har för lite betalt! Vi får inget för ökad belastning, ansvar, obekväma arbetstider att vi räddar liv, eller finns vid en medmänniskas sida vid livets slut. Vi arbetar dubbelpass med början kl 07 till 22 – 1,5 timmes rast om det hinns med. Vi når inte heller upp till full pension för att få det krävs minst 40 tusen i månadslön, vi tjänar så dåligt att vi kan heller inte löneväxla.

Det är en omöjlighet för oss att ta hand om alla människor som behöver hjälp om vi skulle till punkt och pricka följa vår regelbok. Skulle vi det blir många äldre, sjuka m.fl liggande kvar i sina sängar.

Kanske det är så att vi ska slå upp regelboken och punkt för punkt följa den, att vi mitt i ett hjärtstillestånd ska sluta med HLR för vår arbetstid är slut eller lämna någon med ångest som nästan har sönder personen!? Vi har kanske andra alternativ men hur kan vi göra ett statement utan att medmänniskor i vår vård blir lidande? Skulle vi det blir många äldre, sjuka m.fl liggande kvar i sina sängar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.