Allas lika värde

När döden kallar
20 juni, 2018
Ett litet skutt i rätt riktning
26 juni, 2018

 Återigen Upprörd, ledsen och riktigt förbannad. Hur kan det få ens ske att obekväm arbetstid tillåts bedömas olika?

Hur kan den enes tid vara mer värt än den andres? Alla har familjer och socialt liv som får stå tillbaka.Vi vet när vi tar anställning inom vården att precis som för poliser och brandmän och många flera så ingår det att arbeta obekväma tider men varför i hela världen får tiden betalas olika?

Ob tillägget skall vara lika för alla annars sker en form av diskriminering. Att det behöver höjas för alla kan vi vara överens om. Är det så att en brandmans tid är mera värt än en undersköterskas?

Har själv arbetat 38 inom vården och missat så mycket värdefull tid med min son ,sonen som fått fira jular,midsommar och varannan helg utan sin mor. Barnen blir i förlängningen de som förlorat mest,vilket de bär med sig in i sitt vuxenliv. Kanske är detta en stor bidragande orsak till att jobb inom vården inte ses som attraktiva.

Att det sedan dessutom skiljer sig i ersättning för denna obekväma arbetstid är fullständigt horribelt. Visar tydligt på att den ena är mer värd än den andra. I ett jämnställt samhälle passar det mycket illa att göra denna skillnad.

Skribent
Yvonne Ericsson Viceordförande SUSF
Undersköterska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.